EDİRNE / MERKEZ - Büyükdöllük Ortaokulu

Ock

Sayın Veli, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü''nün 13.012021 tarih ve 19151782 sayılı Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları yazısı gereği 1. dönemde yapılmış olan  sınavlar velinin 21 Ocak 2021 tarihine kadar okul müdürlüğüne (dilekce ile) başvurması halinde dönem sonu puan hesaplamasına dahil edilecek, aksi halde dönem sonu puanı sadece ders etkinliklere katılım ve varsa proje puanlarının ortalamasıyla hesaplanacaktır.

Kas

Okulumuz "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme " standartları kapsamında "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazanmıştır. Belgelerimiz 30.11.2020 tarihinde düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın Dr. Önder Arpacı tarafından takdim edilmiştir.

Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederiz.

Kas

23 Kasım 2020 Pazartesi tarihinden itibaren derslerimiz EBA üzerinden çevrimiçi işlenecektir. Bakanlığımızın  EBA sisteminde ortaokul kademelerine açtığı gün ve saatlere derslerimiz konularak ve öğrencilerimizin sokağa çıkma izni olan 13:00-16:00 saatleri arasına ders konulmayarak ders programımız yeniden düzenlenmiştir.

Kas

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Ekm

Okulumuzda Enfeksiyonu Önlemek ve Hijyen Şartlarını geliştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlamış olduğu Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Klavuzu kapsamında tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Okulumuzda 18.09.2020 tarihinden itibaren "Okulum Temiz Programı" uygulanmaya başlamıştır.

Mrt

Çanakkale Zaferi´nin 104.Yıldöümü ve Şehitlerimizi anma programı yapıldı.

Mrt

eTwinning okul etiketleri açıklandı.2018 yılında eTwinning Okulu Etiketi ünvanını Türkiye’de 180 okul almaya hak kazanmıştı. Bu yıl %66 artışla 298 okulumuz daha bu ünvana layık görüldü. Edirne Büyükdölük İlkokulu ve Ortaokulu da e Twinning okulu olma hakkı kazandı.

Okulumuzda Güvenli İnternet Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.